Conceptontwikkeling

De ambitie is helder, ervaring en ideeën zijn er genoeg, de doelstellingen zijn scherp en de passie voor ‘het idee’ druipt er vanaf….maar dan? Hoe kom je van ‘het idee’ naar een concreet en tastbaar concept? Dit is het boeiende terrein van conceptontwikkeling.

…ieder concept vertelt een verhaal.

Een concept is een invulling van je idee: een verhaal. Een concept bestaat uit verschillende onderdelen: wat wordt er verteld, hoe wordt het verteld en het allerbelangrijkste waarom moet het verteld worden?

Conceptontwikkeling & conceptrealisatie vergen een multidisciplinaire aanpak. Vaak zorgt een gebrek aan focus voor een onrealistische wensenlijst, een onduidelijke tijdsplanning en een onduidelijke propositie. Tegelijkertijd leiden details vaak tot discussie, waardoor de grote lijnen. de echt belangrijke vraagstukken niet de aandacht krijgen die ze verdienen.

Voor mij zijn communicatie, structuur, haalbaarheid en creativiteit in dit proces de belangrijkste succesfactoren. Van de eerste brainstorm sessies tot het uiteindelijke concept, begeleid ik ondernemers en andere stakeholders om gezamenlijk tot een succesvolle concept lancering te komen.